Winkel

Zoeken

bg menu

Gebakken bestrating bevat twee typen stenen: de strengpers en de vormbak klinker. Ze zijn vernoemd naar de manier waarop ze hun vorm krijgen voordat ze gebakken worden. Daarbij is er ook nog de keuze tussen een bezande en een onbezande steen.
Strengpers bestrating: Deze klinkers worden gevormd door een vacuümpers. Uit een doorlopende kleibalk (de streng) met zuiver rechthoekige afmetingen worden de stenen “geëxtrudeerd”. De kleibalk wordt volautomatisch versneden in klinkers conform de gewenste maat. Eenmaal uit de oven worden de strengpers producten soms machinaal getrommeld. Hierdoor ontstaat het nostalgische en verweerde uiterlijk.
Vormbak bestrating: Deze klinkers worden met een vormbakpers gemaakt. Hompen klei worden in vormbakken geperst en de overtollige klei wordt aan de bovenzijde afgestreken. Daarna worden de vormbakken omgedraaid waarna de stenen uit de bakken vallen. De vormbak klinkers zijn vaak ongetrommeld.
Bezande straatbakstenen worden gebakken met een dunne laag zand en dat geeft een licht robuust uitstraling. De bezande steen heeft een enigszins matte tint aan het oppervlak.
Onbezande stenen zijn glad aan de bovenzijde en tonen een subtiele glans. Kwalitatief is er geen verschil. Het is een puur esthetische keuze.

Resultaten 97 - 120 van 682

Gebakken bestrating

Caron TF65

200 x 200 x 65 mm.

Caron UDF65

200 x 65 x 65 mm.

Caron UWF65

200 x 50 x 65 mm.

Carpo

Carpo getrommeld is een strengpers-sortering uit de ...

Carpo KK60

200 x 100 x 60 mm.

Carpo UDF60

200 x 65 x 60 mm.

Carpo UWF60

200 x 50 x 60 mm.

Clayville Amsterdam

De Amsterdam kleiklinkers zijn zwart, egaal en in de massa ...

Clayville Antwerpen

De Antwerpen kleiklinkers zijn antracietgrijs - zwart, ...

Clayville Arnhem

De Arnhem kleiklinkers zijn grijsbruin, met blauwe nuances. ...

Clayville Brugge

De Brugge kleiklinkers zijn rood – bruin – wit – paars, ...

Clayville Brussel

De Brussel kleiklinkers zijn paars – bruin – blauw – rood, ...

Clayville De Panne

De getrommelde De Panne kleiklinkers zijn bruinbeige ...